Friday, January 15, 2010

Budak Medic Tak Ada Life??

Hoho salah. salah sama sekali, dua kali pun salah lagi.

blogger-emoticon.blogspot.com

Let me tell you this.
KITA kena korbankan bla bla bla tu semua tipu belaka.
In fact KITA boleh ada hidup yang normal walau kamu super medikal student pun.

But (alamak ada tapi- tapi pulak)

Bergantung jugak kepada bagaimana kita 'LIFE'

Kalau life kita termasuk bershopping selang sehari, menonton wayang saban ada cerita baru, melayan komik 24 jam, berdating seminggu 14 kali, keluar 'kelumpur' di waktu lapang, join kelab orkestra, pergi kelabbing, bertafakur di masjid selama 23 jam sehari etc etc etc

MEMANG LA KAMU TAK ADA LIFE!

Cuba kita maksud "LIFE" dengan kehendak kehidupan kita, bukannya sekadar kehendak nafsu.

blogger-emoticon.blogspot.com

merujuk kepada si Abdullah (sila cari lam archive)

Si Abdullah setelah berubah dia perasan dia sudah tak ada masa nak melayan hobinya melayan anime jepun.
Ya lah, kalau dalam 1 malam,
dia kena baca nota hyperthyroid, hypothyroid, pituitary disease, breast cancer benign malignant, fibroid, clinical, diagnostic test, complications, risk factor blablablabla
dari pagi dia pukul 8 sampai 5 petang dia kelas. balik nak bersukan, bertidur-tiduran, berehat-rehatan,
malam ada la baki berapa jam....
kalau 2 jam dia ambil masa nak melayan hobi,
bermaksud dia kena korbankan mungkin 1 topik nota dia.
bermaksud dia telah membazirkan lebih kurang 2 jam ka, 3 jam ka bergantung pada cerdik pandai otak dia,
untuk buat benda yang pasti dia kena cari balik 2, 3 jam untuk baca balik nota.
esok dia kena baca nota lain pulak. pasal ubat, oxytocin, herpes simplex, bacteria blablablabla
dengan tutorialnya lagi, praktikal lagi.

kalau Abdullah masih tegar dengan kehendak dunianya, agaknya apa nak jadi pada pelajarannya?

Lain lah Abdullah supergenius sekali kerling nota dia dah tangkap semua
Tak pun dia ada khadam-khadam yang boleh tilikkan dia soalan periksa

Jadi

Kamu yang baca ni, medikal atau tidak, fikirkan balik apakah kehendak nafsu kamu, selaras dengan keperluan dunia kamu?

dah balance list kamu?

kamu tilik balik, mana letaknya akhirat dalam list kamu??

1 comments:

Terima kasih kerana tinggalkan komen!

© lifegotstory, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena