Thursday, March 12, 2015

Janji yang pasti

Kalau dapat dilukis hati ni,
aku bayangkan
gambar langit yang mendung dan kelam serta hujan yang renyai renyai.
Satu sudut, seorang hamba yang kerdil, berdiri diam dalam hujan
Mukanya mendongak ke langit
Air matanya bergabung dengan rintik hujan
Muka penuh pengharapan
Akan keampunan dan rahmat

******
'And I know scariest part is letting go
Love is like a ghost u cant control'

Tu bait lagu Christina Perri - Words.

******
Seakan tak percaya
Seakan mimpi
Betul kah yang aku dengar ni
Tolong cubit aku
Tolong bangunkan aku dari penipuan ni
"apa ma cakap ni?'
Minda seakan berhenti berfungsi
Gagal register maklumat yang diterima

Rupanya janji Allah itu pasti.
Berkali kali aku diingatkan sepanjang bekerja
Masih lupa
Masih lupa
Masih juga lupa.
Masih aku lalai dalam nikmatNya

Hari hari aku lihat orang dijemputNya, aku terlupa
Janji Allah pada setiap makhluk bernyawa
SETIAP.
Termasuk orang orang yang kita sayang dan kasih

Terlupa aku akan simpati dan empati saat aku khabarkan berita kematian pada keluarga mereka
"Maaf, masa pakcik dah sampai"
"Maaf, dah sampai masa dia."
" Maaf, dia dah tak ada."

Dan bila aku dikhabarkan berita orang yang aku sayang tiada
Aku sendiri, lemah tak berupaya

*****

Ya Allah Kau ampunkan dosa-dosanya, lapangkan kuburkan, dan tempatkan dia dalam Taman- taman syurga.

Long Ani - 28/2/15
"Long ni macam mak hampa, cuma tak keluar dari rahim ni ja."
Allahu rabbi

3 comments:

  1. HOW I GET A LOAN HELP @ 2% INTEREST RATE

    I was not sure of getting a legit loan lender online But when i could not face my Debt any more, my son was on hospital bed for surgery that involve huge money and i also needed some money to refinance and get a good home then i have to seeks for Assistance from friends and when there was no hope any more i decide to go online to seek a loan and i find VICTORIA LAWSON Trust Loan Firm (marianlawson@outlook.com) with 2% interest Rate and applied immediately with my details as directed. Within seven Days of my application She wired my loan amount with No hidden charges and i could take care of my son medical bills, Renew my rent bill and pay off my debt. I will advice every loan seeker to contact VICTORIA LAWSON LOAN Company with marianlawson@outlook.com For easy and safe transaction.

    *Full Name:_________

    *Address:_________

    *Tell:_________

    *loan amount:_________

    *Loan duration:_________

    *Country:_________

    *Purpose of loan:_________

    *Monthly Income:__________

    *Occupation__________

    *Next of kins :_________

    *Email :_________

    ReplyDelete
  2. Salam. Kenapa tak menulis di sini dah? Hmm.

    ReplyDelete
  3. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggalkan komen!

© lifegotstory, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena