Monday, August 03, 2009

Gambar 'ber'Hantu di KMPK

Gambar- gambar ni di snap around nak habis semester 2 2006, yakni masa aku belajar di sana dulu. Gambar ni bukanlah aku yang punya pun, aku dapat dari rakan-rakan bluetooth yang sangat maju di Kolej Matrikulasi Perak tambah-tambah time ceramah di Dewan.

Gambar first ni waktu hari kebudayaan ke apa ntah nama dia. Setiap lecture hall akan jadi wakil negeri/negara dan bukak booth, buat persembahan kebudayaan mewakili negeri tu, Korang agak-agak dari segi pemakaian tu negeri mana?

Tuan gambar ni claim kata tu gambar dia yang tengah bergerak. Sebab tu jadi cenggitu. Ada kawan cakap balik sebab dia tak mau orang takut, dia cakap gitu. Apapun gambar ni memang menarikkan?



Gambar second ni di sebelah dewan yang sama jugak, akhir semester 2. Girl ni kalau tak salah aku baru balik dinner. Dia ngan kawan dia berposinglah lawan tangkap gambar dan ups ada yang nak interframe nampaknya.. Gambar ni korang boleh belek dan zoom sesuka hati. memang tak nampak kepala 'apa' berjubah hitam tu..



havoc jugaklah time tu. Apapun persamaan kedua gambar ni terjadi bila ada event yang besar, dalam keadaan terlalu syok barangkali.
Pesan orang tua-tua, "Jangan terlampau seronok sangat, nanti adalah yang nak jadi."

Gambar minah comel ni pulak bukan di KMPK> tak salah aku ceritanya dia ni JPK/JPP yang melawat matrik lain. Dia tengah tunggu kawan dia dalam toilet tu.
Agak bosan sangat kut dia snap pic dia. Tup tup ternampak dalam pic ada 'perasa tambahan' pulak. Dia kata (menurut cerita kawan aku) time dia snap tak ada menda tu. Yalah, takkan nampak cenggitu korang nak tangkap gambaq lagi kan?:cinonet_27:




Ni gambar eklusif dari aku tau. Haha enjoy!!
buat tuan gambar aku mintak izin ek. jangan mara nanti aku belanja cekelat hacks.

:cinonet_04:

13 comments:

  1. kalo nk sure..
    guna adobe photoshop
    zoom ah smpai abih
    haha

    ReplyDelete
  2. kebenaran kengkadang kedengaran seperti mengarut..

    ReplyDelete
  3. nadz~betol ke gmba antu ni??akak takot wuuuuuTT

    ReplyDelete
  4. hhuhu..
    matrik perak kat gopeng kan?
    cuak seh aku...
    tapi pic kedua tu,
    apsal antu jubah tu ade bayang2?
    antu ade byng2 ker?
    macam org je tu..
    huhu

    ReplyDelete
  5. arghh...
    tolong...
    x takut..hahaha

    ReplyDelete
  6. @simon
    i daresay they are not edited.

    @kacangbuncis
    hehe cuba ang try

    @penatanpadakwat
    so orang selalu abaikan kebenaran yang seperti mengarut kan?

    @kak maryam
    wallahua'lam.... nadz tataula. amik dari kawan aja. tapi nadz percaya. hihi

    @jaws
    cba ko zoomkan seken pic tu. yg 1st pic cam sllu jadi ja. kta ustaz yang dorang tnya, kalau ada bayang maksud ada tuan.

    @unwanted
    dushumm!!!

    ReplyDelete
  7. huhuhu.. cuak gler.. yg kt jmban tu ape?? cat tumpah ke?? aku xdpt pastikan la..

    ReplyDelete
  8. Salam. sy rse ada fakta yg xbpe btol. gmbr hantu yg ada sblh dwn tu bkn ke gmbr t'sbut d'ambil mse sesi 07/08? utk makluman sy adalah pljar kmpk pd thn t'sbut

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum..

    Syaitan atau jin, bila dah menjelmakan diri ke alam nyata dalam bentuk "hantu", ia akan mengikut hukum alam... Sebab itulah sesetengah dari jelmaan mempunyai bayangan...

    Jin yang berubah ke pada bentuk lain seperti ular atau ikan akan lebih mudah ditangkap dan dibunuh (dengan izin Allah SWT)

    ReplyDelete
  10. gambar yg 1st tu mmg selalu sangat dah. jd sy yakin 80% gambar tu real, sebab pernah kawan kakak sy bergambar bersama member2 dia, dan ada benda tu. Memang benda tu selalu ikut dia jd agak xhairan lah.

    ReplyDelete
  11. Gambar 2nd tue member saye la...haha betol la tue,, die cakap masa ambil gambar tue xde ape pon kat blakang die..bende ni mmg da jadi hot topic time tue.

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggalkan komen!

© lifegotstory, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena